Miért érdemes AWS partnerrel belevágni a felhőbe? - Nitrowise

2024/10/07

Miért érdemes AWS partnerrel belevágni a felhőbe?

A felhőtechnológia már Magyarországon is egyre gyorsabban terjed, és jelentős üzleti előnyöket kínál: költségcsökkentés, dinamikus fel- és leskálázódás, gyorsabb fejlesztési ciklusok, valamint új technológiák, mint az AI megoldások bevezetése. Ahhoz, hogy a legtöbbet hozzuk ki a felhőből, érdemes egy AWS partner segítségét igénybe venni, aki naprakész a legújabb technológiákban, kiterjedt kapcsolatokkal rendelkezik az AWS-nél és magyar disztribútorainál, valamint hozzáférést biztosít az AWS különböző programjaihoz, melyeket csak partnereken keresztül lehet elérni.

AWS Migrációs program

Az AWS migrációs programja célja, hogy minimalizálja a költöztetés költségeit, miközben az on-premise rendszerek párhuzamosan működnek az új felhős infrastruktúrával. Kisebb rendszerek esetében az éves fogyasztás akár 15%-át is visszakaphatjuk kredit formájában, míg nagyobb volumenű migráció esetén ennél komolyabb támogatásokat is biztosít az AWS. Ezek a kedvezmények csak akkor érhetők el, ha a migrációt egy hivatalos AWS partnerrel közösen végezzük, mint például a Nitrowise Labs.

Proof of Concept (POC) projektek

Ha még nem vagyunk biztosak a felhőben, érdemes egy Proof of Concept (POC) projekttel kezdeni. Az AWS partnerek segítségével megpályázható POC kreditek lehetővé teszik, hogy alacsony kockázattal teszteljük a felhő működését, és megtapasztaljuk, hogyan tudunk együttműködni a partnerrel. Ha a POC sikeres, a projektet élesíthetjük, ha nem, egyszerűen lezárjuk anélkül, hogy jelentős költségek merülnének fel.

Kedvezmények a fogyasztásunk után

Amennyiben már használjuk az AWS szolgáltatásait, partnereken (és disztribútoron) keresztül további kedvezményeket is igénybe vehetünk, pl. a fogyasztásunk után. Ez nagy volumenű felhasználás esetén jelentős megtakarítást eredményezhet. Az AWS partnerek ráadásul segítenek optimalizálni a fogyasztást és biztosítani, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a felhős környezetből.

Egy tapasztalt AWS partner tehát nem csak a technikai megvalósításban, hanem az üzleti feltételek kialakításában is támogatja vállalatunk sikeres felhőbe történő átállását.

Hegedüs Bence on EmailHegedüs Bence on Linkedin
Hegedüs Bence

Címkék

amazon web services, aws, business growth, cloud, cloud migration, cloud native, cloud-based services, genai, migrációs program, serverless


Még érdekelhet ez is...

FinOps: amikor a pénzügyes IT-s lesz. Vagy fordítva?

FinOps: amikor a pénzügyes IT-s lesz. Vagy fordítva?